Transport si retururi

Conditii de livrare:

Termenul de livrare normal este de 1 zi sau maxim 2 zile lucratoare, socotit de la data preluarii comenzii dumneavoastra , produsele fiind in stocul ZenMarket . Acest termen poate fi modificat din motive independente de vointa noastra. Intarzierile pot avea diverse cauze: meteo, sarbatori legale, etc.

Livrarile se fac exclusiv pe teritoriul Romaniei, asadar nu preluam comenzi cu adresa de livrare in strainatate.

Livrarea comenzilor online se face prin curier rapid.

Pentru comenzi in Bucuresti transportul este gratuit la peste 100 lei/comanda .  

Pentru comenzi care depasesc 150 lei livrarea este gratuita .

Pentru comenzi de pana in 150 lei taxa de livrare este fixa, in valoare de 20 lei , indiferent de greutatea coletului si adresa de livrare si este calculata cu taxa pe valoare adaugata (TVA) inclusa. 

Daca intr-o comanda aveti produse de la mai multi producatori, acestea vor fi livrate intr-un singur colet si primiti o singura factura. 

Produsele se livreaza in limita stocului disponibil. In cazul in care unul sau mai multe dintre produsele comandate nu se mai afla pe stoc veti fi instiintat in acest sens. In unele cazuri, produsul comandat poate fi inlocuit cu unul asemanator daca dumneavoastra doriti si sunteti de acord cu acest lucru.

Raspunderea pentru orice deteriorare cauzata produsului, coletului sau pachetului trimis de catre noi, revine societatii de curierat sau transportatorului conform legislatiei in vigoare. Produsele vor fi inlocuite de catre producator daca se va face dovada culpei curierului si vom fi instiintati in termen de 24 ore de la primirea coletului.

Conditii de retur:

Daca esti nemultumit de produsele cumparate de la zenmarket.ro si vrei sa renunti la cumparare si implicit sa primesti banii inapoi, poti sa aplici pentru procedura de retur a produselor in maxim 14 zile calendaristice, conform dispozitiilor Ordonantei de Guvern nr. 34/2014, privind protectia consumatorilor la incheierea si executarea contractelor la distanta.

Termenul de 14 zile calendaristice prevazut pentru exercitarea acestui drept incepe sa curga:


a) pentru produse, de la data primirii lor de catre consumator;

b) pentru servicii, din ziua incheierii contractului;


Prin contract la distanta se intelege contractul de furnizare de produse sau servicii incheiat intre un comerciant si un consumator, in cadrul unui sistem de vanzare sau de prestare servicii la distanta, organizat de catre comerciant, fara prezenta fizica simultana a celor 2 parti, care utilizeaza in mod exclusiv, inainte si la incheierea acestui contract, una sau mai multe tehnici de comunicare la distanta. Dreptul de retur in 14 zile calendaristice se adreseaza doar clientilor care au achizitionat produse online de pe site-ul zenmarket.ro. Clientul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, in termen de 14 zile lucratoare, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Cheltuielile de returnare a produselor, catre comerciant, vor fi suportate de catre client.

In termen de 14 zile calendaristice de la livrarea produselor, cumparatorul trebuie sa-l informeze pe comerciant ca doreste sa renunte la contractul de achizitie. Aceasta notificare trebuie facuta in scris si trebuie trimisa la adresa de e-mail: retur@zenmarket.ro.


Prezentul formular se trimite pe email la retur@zenmarket.ro, completat doar daca doriti sa va retrageti din contract.


Model formular de retragere:

– Catre [aici se introduce numele, adresa postala si daca este cazul, numarul de telefon, numarul de fax si adresa de e-mail a Comerciantului]:

– Va informez/Va informam (*) prin prezenta cu privire la retragerea mea/noastra (*) din contractul referitor la vanzarea urmatoarelor produse:

– Comandate la data (*) / primite la data (*)

– Numele consumatorului (consumatorilor)

– Adresa consumatorului (consumatorilor)

– Semnatura consumatorului (consumatorilor) (doar in cazul in care acest formular este notificat pe hartie)

– Data ( )

(*A se elimina mentiunea inutila, dupa caz)

Cumparatorul este obligat sa returneze bunurile in termen de 3 de zile de la notificarea scrisa si trebuie sa acopere costurile returnarii. Bunurile trebuie returnate nefolosite, fara defectiuni, in ambalajul original. Copia facturii trebuie si ea atasata. Costurile returnarii sunt acoperite de Cumparator. Zenmarket va returna valoarea produselor in maxim 14 de zile de la denuntarea contractului de catre client.

Produsele cumparate de pe site-ul zenmarket.ro pot fi refuzate la efectuarea receptiei coletului, daca acestea nu corespund calitativ si cantitativ cu comanda initiata de client. In plus, din motive de siguranta alimentara si igiena comerciantul nu accepta returnarea produselor alimentare.

Dreptul de renuntare la cumparare nu se aplica in cazul persoanelor juridice.

Rambursarea sumelor se va face in cel mult 30 de zile de la data denuntarii contractului de catre consumator.


Conform dispozitiilor Ordonantei nr. 34/2014, consumatorul nu poate denunta unilateral urmatoarele tipuri de contracte, cu exceptia cazurilor in care partile (consumatorul si comerciantul) au convenit altfel:

a) contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist;

b) contracte de furnizare de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile cursurilor pietei financiare care nu pot fi controlate de comerciant si care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;

c) contracte de furnizare a unor produse executate dupa specificatiile prezentate de consumator sau a unor produse personalizate in mod clar;

d) furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;

e) furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de consumator;

f) furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;

g) furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile si a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care comerciantul nu le poate controla;

h) contractele in cazul carora consumatorul a solicitat in mod special comerciantului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, comerciantul presteaza alte servicii, in afara celor solicitate in mod expres de consumator sau furnizeaza alte produse decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau produse suplimentare;

i) contracte de furnizare a înregistrarilor audio, video sau a programelor informatice, in cazul in care aceste inregistrari sau programe informatice au fost desigilate de catre consumator;

j) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, revistelor, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;

k) contractele incheiate in cadrul unei licitatii;

l) prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decat cel rezidential, transport de marfuri, inchiriere de masini, catering sau serviciile privind activitatile de agrement, in cazul in care contractul prevede o data sau o perioada de executare specifica;

m) furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului si dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunostinta de faptul ca isi va pierde dreptul la retragere.


Pentru orice detalii sau neclaritati privind returnarea produselor va rugam sa ne contactati pe e-mail la  adresa: retur@zenmarket.ro.