Despre noi

Ideea noastra de a crea ZenMarket a luat nastere dintr-o analiza a pietei industriei alimentare din Romania. Cautand produse cu gust bazate pe retete traditionale, am realizat ca acestea se regasesc in curtea micilor producatori autohtoni dar acelasi timp am descoperit si o problema. Din pacate, micile gospodarii au acces restrans la canale de desfacere, acestia limitandu-se la vanzari in targurile sezoniere, vanzarea la negru, sau catre familiile invecinate si/sau in piete, care incep sa fie ocupate de produsele ieftine, din import. Majoritatea micilor producatori sunt situati in zone in care exista materii prime variate, iar piata lor de desfacere este in vecinatatea localitatii, astfel ca potentialii clienti sunt gospodariile care deja produc aceleasi tipuri de produse pentru consum intern. 

Am creat ZenMarket ca un magazin online care isi propune sa fie un canal de desfacere pentru micii producatori, atat din Romania, cat si din regiune. Vrem sa va oferim cele mai bune produse, de la furnizorii care pun foarte mare pret pe calitate. Sustinem dezvoltarea economiei locale si sprijinim micii antreprenori sa-si spuna povestea si sa-si vanda produsele mai usor.

Sunt foarte multe gospodarii care au resurse, retete si know-how pentru realizarea productiei, dar din cauza capacitatii de vanzare limitata, eforturile lor nu se justifica. Lanturile de hypermarket-uri se extind agresiv iar competitivitatea pe pret si importurile fac imposibil accesul produselor locale pe rafturile marilor magazine de aceea ZenMarket isi doreste pe de o parte sa ofere acces micilor producatori catre consumatori intr-un mod usor si modern iar pe de alta parte  sa fie o alternativa de calitate si gust in comertul modern .

Misiunea nostra este sa contribuim la o viata mai buna, oferind produse de calitate cat mai naturale, realizate dupa retete traditionale de la producatori artizanali. In acest fel ajutam la o viata sanatoasa si oferim sansa micilor producatori sa nu dispara si sa se dezvolte ajungand mai usor la inimile clientilor .