Descriere
Miere de Rapita 1kg Apicola Cristalin - Mierea de rapiță este recomandată în bolile ce afecteaza rinichii, dar și în cazul osteoporozei și ajută la scăderea nivelului de colesterol.
Produsă de către albine din nectarul florilor de rapiță, această miere are o textură fină, untoasă
Gustul este foarte placut, nefiind atat de dulce. Continutul de apa este destul de ridicat,18%, datorat si grabei de la recoltare, mierea de rapita poate cristaliza chiar in faguri, devenind imposibil de extras. Valoarea ph este relativ ridicata si aciditatea destul de slaba – (ph = 4, aciditatea totala de ordinul a 15 meg./kg). Conductibilitatea electrica foarte scazuta indica un continut scazut in substante minerale. Structura zaharurilor este caracterizata prin abundenta glucozei, care domina asupra fructozei. Aceasta este cauza cristalizarii extrem de rapide a mierii.
Ca si consecinta, mierea de rapita se comercializeaza doar cristalizata. Aspectul este al unei creme, datorata cristalelor foarte fine. Deci este o miere „tartinabila”, care ramane pe felia de paine!