Descriere
Mierea in faguri este de o calitate deosebita, datorata absentei contactului cu mediul extern (praf, subst. chimice, depozitare conditii necorespunzatoare, etc). Capacelele de ceara contin propolis si substante volatile, cu efect benefic asupra gatului, plamanilor si aparatului digestiv.
Acesta este un amestec de mai multe produse apicole: miere, polen, propolis şi ceară, astfel compoziţia acestuia este una foarte complexă. Mierea din fagure conţine proprietăţi superioare, având un aport mare de vitamine, mai ales vitamina A şi retinol, precum şi alte substanţe active care, prin masticaţie, se transferă în organismul nostru.
Mierea crudă polifloră din interiorul fagurelui este asimilată foarte ușor de organism, oferind energie și întărind sistemul imunitar. Aceasta conține vitamine (B1, B2, B3, B5, B6, vitamina C, vitamina K etc), minerale (Fe, Ca, Mg, Bor – ajută la sintetizarea vitaminei C), enzime, acizi organici, glucoză și fructoză.
Dupa mestecare, ceara se poate inghiti sau arunca.